domenica 6 settembre 2009

Öyle bir geçer zaman ki #1

Blogu baya boşladık, Inter'le doldurmak gerek. Bu minvalde Inter'in yakın geçmişinde kalan ancak akıllardan cıkmayan maçları karalamayı düşünüyorum. Şampiyonlar Ligi maçları yaklaşırken, bir Şampiyonlar Ligi maçıyla seriye başlamak doğru olur. Iste ilk maçımız. 25 Kasım 1998'e gidiyoruz. Rakip Real Madrid, yer Giuseppe Meazza....


Başlangıçta kısaca bir not geçelim;

O yıllarda Şampiyonlar Ligi'nde Grup 2. si olmak gruptan çıkmak için yeterli değildi. 6 grupta 4'er takım mücadele ederken, her grubun lideri direkt gruptan çıkıyor 2. ler ise puan sırasına göre bir grupta toplanıyor ve en çok puana sahip 2 takım o gruptan çıkabiliyordu.

Şampiyonlar Ligi Gruplarında Inter; Real Madrid - Spartak Moskova ve Sturm Graz'ın bulunduğu C grubuna düşüyor. İlk maçını Barnebau'da Real Madrid'e karşı oynayan Inter burdan 2-0 lık mağubiyetle grup maçlarına puansız başlıyor. Ardından Sturm Graz'ı 1-0'la Spartak Moskova'yı 2-1 le geçiyor.... İçerde kazandığı maçtan sonra Moskova'ya giden Inter burda Spartak Moskova ile 1-1 berabere kalarak işleri sıkıntıya sokuyor. Real Madrid ise Sturm Graz'a 2 maçta tam 11 gol atıyor.. Bu maçtan önce Real Madrid'in 9, Spartak Moskova ve Inter'in 7'şer, Sturm Graz'ın ise 0 puanı bulunuyor.

Inter'in maç kadrosu; Pagliuca - Bergomi - Colonnese - Galante - Winter - Simeone - West - Moriero - Sousa - Ronaldo - Zamorano

Inter maça çok hızlı başlıyor. Oyunun ilk kısımlarında Simeone ve Moriero'nun uzaktan şutlarıyla gol arayan Inter bir türlü sonucu bulamıyor. Devrenin ortalarında Zamorano'nun altıpas'a girerken kaçırdığı bir gol varki adeta akıllara zarar. İlk yarının son kısımlarına doğru Madrid ataklarını sıklaştırıyor. Mijatovic cezasahası içinden çok net bir pozisyondan yararlanamıyor. Çok geçmeden, Roberto Carlos'un uzaklardan vurduğu şut, Pagliuca'dan Raul'un önüne sekiyor ve Raul boş kaleye golü atamıyor.

Inter 2. yarıdaki ilk atağında Ronaldo'nun cezasahası dışından çektiği şut'a Zamorano'nun dokunuşuyla dk.50 de golü buluyor. Golden sonra rolantide giden maçta Savio sol kanattan Inter cezaalanına çok şık hareketlerle giriyor, topu ortalıyor ve dk.57'de Seedorf'un kafasından gelen golle Madrid skoru eşitliyor. Hemen golün ardından Ronaldo'nun ortasahadan inanılmaz deparıyla çıkıp cezasahasına girip topu içeri çevirdiği ve Bergomi'nin yararlanamadığı gol pozisyonu saç baş yoldurtuyor adeta Inter taraftarına.... 67. dakikada oyunun kaderini değiştirecek oyuncu değişikliği geliyor. Zamorano çıkıyor. Roberto Baggio giriyor.

Nitekim 85. dakikaya kadar Simeone - Baggio - Ronaldo üçlüsüyle Inter aradığı golü bir türlü bulamıyor. dk.85'te Simeone muhteşem bir driblingle cezasahasına girerek Baggio'ya golü hazırlıyor Baggio maçı 2-1'e getiriyor. Gruptan çıkmak için böylesine önemli bir gol sonrası malumunuz çılgın bir gol sevinci yaşanıyor. Ve skoru belirleyen gol 90+2'de Simeone'nin Baggio'yu kaleciyle karşı karşıya bırakan nefis asisti sonucu, Baggio'nun kaleciyi şık bir şekilde çalımlayıp boş kaleye topu yuvarlamasıyla geliyor.. Inter bu önemli maçı 3-1 kazanarak gruptan çıkma adına çok önemli bir engeli aşmış oluyor. Ve bundan sonra kalan Sturm Graz maçını da kazanarak 13 puanla gruptan lider çıkıyor.

Son olarak ekleyeyim;

Inter, Real Madrid ile Giuseppe Meazza'da Madrid'e karşı 5 kez oynamış. Bunlardan 4'ünü kazanıp 1'inde berabere kalarak içerde Madrid'e karşı üstünlüğünü gösteriyor.

2 commenti:

Yağız Gönüler ha detto...

Kanka hep böyle yaz be. "Minval" falan güzel kelimeler yani. Entelektüel Inter'li kardeşim.

kartalsafa ha detto...

Tamam kanka ayıpsın :))