lunedì 9 giugno 2008

La Grande Inter

''La Grande Inter'' ismi Inter'e verildiği vakit ben daha vitamin bile değildim elbette. Araştırıp okumak güzel şey ama.

Inter o zamanlar fırtına gibi esiyor, Helenio Herrera ile. Şampiyonluk geliyor 1962/63 sezonunda öncelikle, son şampiyonluktan 9 yıl sonra şampiyonluk hasretini gideriyor Inter. Aradan 1 yıl geçiyor 1963/64 yılında İtalya'da şampiyonluk gelmiyor. Fakat dahada kıdemlisi, Avrupa Şampiyonu oluyor Inter o sezon. 27 Mayıs 1964'te Viyanadaki finalde Sandro Mazzola uçuruyor Inter'i 2 golüyle. Diğer gol Aurelio Milani'den geliyor. Neticede 3-1 kazanıyor Inter ve ilk Şampiyon Klüpler Kupası'nı müzesine götürüyor.



INTER: Sarti, Burgnich, Facchetti, Tagnin, Guarneri, Picchi, Jair, Mazzola, Milani, Suarez, Corso.

----------------------------------------

1964-65 senesinde Inter yine ligde esiyor ve Scudetto'nun sahibi oluyor. Daha fazlası, Inter aynı sezon yine Şampiyon Kulüpler Kupasını müzesine götürüyor. Finalde Benfica'yı deviriyor 1-0 la Nerazzurro. 27 Mayıs 1965'te final Inter'in kendi evinde San Siro'da oynanıyor. Kupayı getiren gol Jair Da Costa'dan geliyor.


INTER: Sarti, Burgnich, Facchetti, Bedin, Guarneri, Picchi, Jair, Mazzola, Peirò, Suarez, Corso.

----------------------------------------

Yıllar yılları kovalıyor Inter adeta kupalara ambargo koyuyor. 1965/66 yılında Serie A'da 10. şampiyonluğunu kazanıyor Inter. 1967 yılında Inter Şampiyon Klüpler'de yine esiyor ve finale kadar çıkıyor. Fakat Lizbondaki finalde Celtic'e 2-1 mağlup oluyor ve kupaya uzanamıyor. Yazmadan geçmeyelim. Inter, bu Avrupa Şampiyonluklarından sonra'da 1964'te ve 1965'te 2 kez Kıtalararası Kupa'nın sahibi oluyor.

1960 - 1968 yılları arası Inter kaldırabileceği en iyi kupaları kaldırıyor, Helenio Herrera önderliğinde. Unutmadan o yıllardada başkan, şimdilerdeki Massimo Moratti'nin babası Angelo Moratti. Ne dersiniz, ardarda lig şampiyonluklarının geldiği şu günlerde, Mourinho gibi takımın vizyonunuda değiştirecek bir teknik direktör gelmişken Inter dönermi acaba o ''La Grande'' zamanlarına...

AVANTI LA GRANDE INTER !!!

1 commento:

Ömer ha detto...

her takimin boyle basarili donemleri vardir,abartmamak lazim der, bombayi blogun ortasina birakir, arkama bakmadan kacarim.